Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Δήμος Χανίων: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019

 

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019 ενέκρινε ο Δήμος Χανίων. Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής των Χανίων και η αύξηση του αριθμού των τουριστών στην περιοχή.

Στόχος της συγκεκριμένης στρατηγικής προσέγγισης είναι να αναδειχθεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλος ο τουριστικός πλούτος των Χανίων από ένα φάσμα ελκυστικών, ανταγωνιστικών και ώριμων τουριστικών προϊόντων, ώστε το κάθε ένα να αντιστοιχεί σε μια ήδη δυναμική τουριστική αγορά.

Επιπλέον, προσδοκά στην επίτευξη επιπρόσθετων στόχων, όπως είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προσέλκυση τουριστών υψηλής ποιότητας και την αύξηση της μέσης παραμονής των επισκεπτών στον προορισμό «Χανιά».

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

• Δημιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χανίων.

• Βελτίωση και προώθηση της ψηφιακής εφαρμογής τουριστικής πληροφόρησης και εμπλουτισμός τουριστικής διαδικτυακής πύλης του Δήμου Χανίων.

• Πληροφοριακή σήμανση αξιοθέατων και μνημείων του Δήμου Χανίων.

• Ξεναγήσεις ομάδων στοχεύοντας στην καλύτερη γνωριμία με την περιοχή, όπως για παράδειγμα με την παλιά πόλη των Χανίων, αλλά και με άλλα σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

• Δημιουργία πολιτιστικού και εορταστικού στίγματος για το Δήμο Χανίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, δράση που στοχεύει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της τουριστικής εκμετάλλευσης μεγαλύτερου χρόνου εκτός της προβλεπόμενης, αξιοποιώντας εκδηλώσεις που διαδραματίζονται την περίοδο αυτή.

• Δράσεις διείσδυσης σε νέες τουριστικές αγορές.

• Σηματοδότηση φυσιολατρικών και ειδικών διαδρομών στις περιοχές Ακρωτηρίου, Βενιζέλου, Θερίσσου, Κεραμειών, Σούδας, Νέας Κυδωνίας και Χανίων.

 

Πηγή: www.hania.news

Post Tags
Share Post