Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δημήτρης Φραγκάκης (ΕΟΤ): Στο 20% σε σχέση με το 2019 η τουριστική κίνηση

Για την κατάσταση που επικρατεί στον τουριστικό κλάδο της χώρας, τις εκτιμήσεις για τη σεζόν, αλλά και την προετοιμασία για το 2021, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του νομού Χανίων, Super FM 89,6.

«Το Μάρτιο είχαμε μία αύξηση 25% στις προκρατήσεις για τη χώρα μας, θα ήταν μια εξαιρετική χρονιά και ο κόσμος του τουρισμού την περίμενε πως και πως. Εν τέλει τα σχέδια ανατράπηκαν. Τώρα και σύμφωνα με τα δεδομένα, η εκτίμηση είναι ότι η σεζόν θα κλείσει στα τέλη Οκτωβρίου με μια κίνηση της τάξεως του 20% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι», είπε ο ΓΓ του ΕΟΤ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακόμα για τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την τρέχουσα σεζόν, τόνισε ότι και ο Αύγουστος θα πάει κάπως καλύτερα σε σχέση με την αρχή της σεζόν, το ίδιο και ο Σεπτέμβριος, ενώ πιο «νεφελώδες» είναι το κλείσιμο της σεζόν για τον Οκτώβρη, που εξαρτάται άμεσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιπλέον, o κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά:

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προετοιμασία για να είναι σε ετοιμότητα ο ΕΟΤ για του χρόνου, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια που αναμένεται να βρούμε μπροστά μας. Το πρώτο πεντάμηνο θα διεξάγουμε μια μεγάλη περιοδεία, με συμμετοχή σε εκθέσεις, workshops, συνδιαφήμιση με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες αλλά με διαφήμιση κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα κατά 80% και με ένα 20% θα πάμε στα παραδοσιακά έντυπα και ραδιοτηλεπτικά μέσα. Ο πρωθυπουργός έχει μεριμνήσει και υπάρχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση στον ΕΟΤ για το 2021, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

 

Πηγή: www.zarpanews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media