Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Φραγκάκης (Γ.Γ. ΕΟΤ): Νέα τουριστική στρατηγική με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

«To Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αλλάζει την τουριστική στρατηγική της χώρας για το 2020, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που προέκυψαν από την πτώχευση της Thomas Cook. Και η εκστρατεία αυτή θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο έτος».

Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου 2019, όπου και εορτάστηκαν τα 65 της χρόνια.

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν Δημοσιογράφοι Τουρισμού από όλο τον κόσμο με βασικό ομιλητή το Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ.

Ο κ. Φραγκάκης περιέγραψε «τους τρεις κύριους στόχους της νέας τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια» ως ακολούθως:

– Διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα μας στο επίπεδο που είναι σήμερα.
– Αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά μέσω συντονισμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου.
– Ενίσχυση της βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και προσήλωση στο μεγάλο στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο κ. Φραγκάκης μίλησε τέλος με θερμά λόγια για την προσφορά της F.I.J.E.T. αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην παγκόσμια τουριστική δημοσιογραφία και κατ’ επέκταση, στον παγκόσμιο τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι η F.I.J.E.T. με σημαντικότατη παρουσία στα παραπάνω από το 1954, αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μελών από όλο τον κόσμο, καθώς και από Εθνικές Ενώσεις Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού από πολλές χώρες.

Υπάρχουν μέλη και στην Ελλάδα, ενώ γίνονται κινήσεις για ίδρυση Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού, η οποία θα είναι μέλος της F.I.J.E.T.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media