Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δημιουργία ξενοδοχείου στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Club Med στο Λαμπίρι Αιγίου;

Πανοραμική φωτογραφία από το google.gr/maps της έκτασης του πρώην Club Med

 

Μεγάλη ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει ξενοδοχείο ύστερα από ριζική ανακαίνιση – ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Club Med στον οικισμό Λαμπίρι του Αιγίου.

Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα στα portals protionline.gr και thebest.gr, τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες, μέσω διαγωνισμών (τουλάχιστον τέσσερις) για να «ξαναζωντανέψει» το παλιό «στολίδι» στο Λαμπίρι του Αιγίου. Όμως τα σχέδια που προέβλεπαν την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου, κέντρου θαλασσοθεραπείας και συνεδριακού κέντρου τελικά δεν προχώρησαν.

Το Λαμπίρι, είχε την τύχη στη δεκαετία του ’60 να επιλεγεί από τους Γάλλους για τη δημιουργία του τουριστικού θέρετρου «Club Mediterranee», που είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 ατόμων σε καλύβες – bungalows. Το 1993 το Club Med στο Λαμπίρι διέκοψε τη λειτουργία του και εγκαταλείφθηκε.

Η 70 στρεμμάτων παραθαλάσσια έκταση του πρώην Club Med, που ανήκει στο Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου και αποτελεί κληροδότημα της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παναγιωτοπούλου, βρίσκεται μεταξύ της Πάτρας και του Αιγίου, με είσοδο από την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών. Η πρόσοψή του στη θάλασσα είναι 550 μέτρων προς τον Κορινθιακό Κόλπο, που λόγω απόστασης από τον οικισμό «φαντάζει» ως ιδιωτική πλαζ. Η χερσαία έκταση του ακινήτου είναι γεμάτη με πυκνή βλάστηση και αιωνόβια πεύκα.