Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Δημιουργία Σωματείου Επαγγελματιών & ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού για τη λίμνη Κερκίνη των Σερρών

Στον καιρό της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, οι επαγγελματίες της Κερκίνης στις Σέρρες, ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται για την επόμενη μέρα και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η λίμνη της Κερκίνης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους διεθνούς σημασίας και έναν από τους κορυφαίους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.

Έτσι, επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, από τους τομείς εστίασης, διαμονής, παραγωγής τοπικών προϊόντων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη φύση, προχώρησαν, στην ίδρυση του Σωματείου Επαγγελματιών «Κερκίνη. Το Σύνορο της Φύσης».

Στόχος του σωματείου είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος -με σεβασμό στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον- συμβάλλοντας στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, που η πολυετής οικονομική κρίση δημιούργησε προβλήματα και νέα μετανάστευση πληθυσμού εντός και εκτός συνόρων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παράλληλα το Σωματείο φιλοδοξεί να εφαρμόσει για τα μέλη του -επαγγελματίες της περιοχής-, ένα Πρότυπο Ποιότητας, σύμφωνα με τις πρακτικές και τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού, προκειμένου οι επισκέπτες της Κερκίνης ν΄ απολαμβάνουν «εμπειρία» και «ποιότητα».

Ήδη ξεκίνησε και η λειτουργία του διαδικτυακού Τουριστικού Οδηγού www.kerkinilike.gr όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για τη λίμνη της Κερκίνης, το σπάνιο υγρότοπό της και τους φιλόξενους ανθρώπους της στα γύρω παραλίμνια χωριά.

Στον οδηγό παρουσιάζονται αναλυτικά και οι επιχειρήσεις – μέλη του σωματείου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και ειδήσεις που αφορούν την Κερκίνη.

 

Πηγή: www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media