Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Δημιουργία Ψηφιακού Οδυσσειακού Κέντρου στην Ιθάκη

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Ιθάκη ένα σύγχρονο Ψηφιακό Οδυσσειακό Κέντρο σηματοδοτεί η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Ιθάκης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. προς την εκπόνηση της μελέτης του έργου της αποκατάστασης του κτηρίου του Ειρηνοδικείου για τη λειτουργία του ως «Οδυσσειακό Κέντρο Δήμου Ιθάκης».

Κατόπιν της εκπόνησης της μελέτης, θα λάβουν χώρα οι ενέργειες υλοποίησης και λειτουργίας του Οδυσσειακού Κέντρου, το οποίο θα αποτελέσει το επίκεντρο προβολής του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού και ένα κατ’ εξοχήν μέσον για την προώθηση του αποτυπώματος του μυθικού και ονειρικού τοπωνυμίου της Ιθάκης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

O επισκέπτης μέσα από τρισδιάστατες απεικονίσεις θα μπορεί να νοιώσει ότι η Οδύσσεια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του και να βιώσει μια αξέχαστη εμπειρία ανάλογη του μεγαλείου του Οδυσσέα και της Ιθάκης.

«Τόσο η δαπάνη της μελέτης ύψους 60.000 ευρώ που έχει συμπεριληφθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2021, όσο και η χρηματοδότηση του ψηφιακού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Οδυσσειακού Κέντρου θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Από την ΕΥΔΗΜΟ ΑΕ, οργανισμό ο οποίος ανέλαβε την ειδική αυτή μελέτη, θα μελετηθεί η ενεργειακή κατάσταση και αναβάθμιση της υποδομής, οι εργασίες εκσυγχρονισμού και η δυνατότητα εγκατάστασης στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου εξοπλισμού προβολής του ψηφιακού περιεχομένου και των ψηφιακών εκθεμάτων (τραπέζι πολυαφής, οθόνες πολυαφής, εξοπλισμός εικονικής πραγματικότητας, μάσκες Virtual Reality, εκθετήριο ολογράμματος κτλ).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media