Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Δημιουργία της πολιτιστικής διαδρομής Πελοποννήσου «Μορέας»

Σε διαβούλευση για τη στρατηγική ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) «Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου», καλούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι 12 δήμοι της, οι οποίοι προτείνεται να αποτελέσουν τους πόλους της εν λόγω Διαδρομής.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη σχετική του επιστολή προς τους Δήμους Κορίνθου, Άργους – Μυκηνών, Νεμέας, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Σπάρτης, Μεσσήνης, Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Σικυωνίων, Επιδαύρου και Ναυπλιέων, γνωστοποιεί ότι η Περιφέρεια προγραμματίζει την ένταξη της εν λόγω ΟΧΕ στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με στόχο «τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού».

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με την εν λόγω ΟΧΕ πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Μάιο τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του Οργανισμού «Διάζωμα», ο οποίος συνεργάζεται με την Περιφέρεια στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Στην επιστολή του ο κ. Νίκας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στόχος του εγχειρήματος αυτού, που έχει στον πυρήνα του τη σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό, είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς του 12 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Να σημειωθεί ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προτείνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση της «Πολιτιστικής Διαδρομής Μορέας: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις».

Η παραπάνω Πολιτιστική Διαδρομή, είναι μια πολυεπίπεδη και ολιστική πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διαδρομή θα έχει ως επίκεντρο οκτώ αστικά σύνολα με διαχρονική ιστορική και πολιτιστική συνέχεια, οκτώ πόλους, από τους οποίους διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος ΜΟΡΕΑΣ:

α) Πόλος Κορίνθου (Κόρινθος, αρχαία Κόρινθος, Σικυώνα).

β) Πόλος Άργους (Άργος – Ναύπλιο, Επίδαυρος – Μυκήνες).

γ) Πόλος Νεμέας (Νεμέα – αρχαία Νεμέα).

δ) Πόλος Τρίπολης (ορεινή Αρκαδία, αρχαία θέατρα Τεγέας, Αρκαδικού Ορχομενού και Μαντίνειας).

ε) Πόλος Μεγαλόπολης (Μεγαλόπολη – αρχαιολογικός χώρος Μεγαλόπολης).

στ) Πόλος Μεσσήνης (Μεσσήνη – Αρχαία Μεσσήνη, Καλαμάτα, αρχαίο θέατρο Θουρίας).

ζ) Πόλος Σπάρτης (Σπάρτη – αρχαιολογικός χώρος Σπάρτης, Μυστράς).

η) Πόλος Πύλου (Πύλος – ανάκτορο Νέστορα, Μεθώνη, Κορώνη).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media