Δευτέρα 29 Μαϊου 2023

Δημιουργία ποδηλατόδρομου λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά

Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς – Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση των σχετικών μελετών από το Υπουργείο Τουρισμού.

Τίποτα δε θα διακόπτει την πορεία των πεζών και των ποδηλατών από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μέχρι τη Νέα Κρήνη, καθώς σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός, αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.

Πρόκειται για δύο μελέτες, των οποίων ο προϋπολογισμός φτάνει τις 765.000 ευρώ και θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Θ Α.Ε Ο.Τ.Α).

Ο Δήμος Καλαμαριάς τις διεκδίκησε και τις εξασφάλισε, προκειμένου να αναδείξει ένα κομμάτι του παραλιακού του μετώπου, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο.

 

 

«Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε έναν προς έναν, με συστηματική και σκληρή δουλειά. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια η Καλαμαριά θα αποκτήσει έναν ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινάει από τη Ρέμβη και θα καταλήγει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους θα θυμίζει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post