Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Αμερικάνοι επενδυτές σχεδιάζουν τη δημιουργία μυθολογικού πάρκου στις Μυκήνες

 

Το σχέδιο για τη δημιουργία του «Μυθολογικού Πάρκου Μυκηνών» από Αμερικανούς επενδυτές στις Μυκήνες, παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο από το δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και το Dr. Charles Thornton, επίτιμο πρόεδρο και σύμβουλο επενδύσεων της Charles H. Thornton & Company και πρόεδρο της TGE, LLC – EPC.

Ο Dr. Thornton δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο τετράμηνο η ομάδα εργασίας του ομίλου στις ΗΠΑ θα καταρτίσει το λεπτομερές πλάνο του έργου που έχει ως στόχο την προσέλκυση στην περιοχή 5.000.000 επισκεπτών.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών προσελκύει αυτή τη στιγμή περίπου 1,5 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι ελλείψει υποδομών (σύγχρονων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, εύκολης πρόσβασης, δικτύων κ.τ.λ.) έρχονται και δε μένουν στην περιοχή.

Ο Dr. Thornton ρωτήθηκε και για το θέμα της χρηματοδότησης, της επένδυσης, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του έχει επαφές με funds στις ΗΠΑ, όπου «φυσικά υπάρχουν και πολλοί Ελληνοαμερικανοί που θα ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν – το ελληνικό λόμπι θα μπορούσε να συνδράμει».

Ο Dr. Thornton δήλωσε πως ο όμιλος εταιρειών του δεσμεύθηκε να υλοποιήσει το θεματικό πάρκο πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600 εκατ. ευρώ, να οργανώσει το θεματικό πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα, της μυθολογίας, της ψυχαγωγίας και των επιστημών και να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 εργαζομένους από το δήμο Άργους Μυκηνών.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.


Σημείωση eTravel News

Οι επενδυτές από τις ΗΠΑ έχουν εντοπίσει έκταση 2.000 – 3.000 στρεμμάτων βόρεια του αρχαιολογικού χώρου, στην οποία εκτός από το μυθολογικό πάρκο θα κατασκευάσουν τρία μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.ά.

Πηγή: www.anagnostis.org

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram