Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στο Νυδρί της Λευκάδας

 

Στο Νυδρί της Λευκάδας θα διαμορφωθεί μαρίνα 73 θέσεων ελλιμενισμού, με οργανωμένη θαλάσσια και χερσαία ζώνη, για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στη θαλάσσια ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή προσήνεμου μώλου, η πόντιση πλωτού προβλήτα, η κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων και η εκμετάλλευση των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στη χερσαία ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή μικρού κτηρίου για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, καθώς επίσης και η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και χώρων πρασίνου.

«Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Νυδρί, με άμεσα και πολύ σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Ο τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύεται μέσα από τις συνεργασίες με τις γειτνιάζουσες περιοχές. Η περιφερειακή αρχή αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της περιοχής και θέλοντας να υπηρετήσει μια ορθολογική αναπτυξιακή στρατηγική επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των τουριστικών λιμένων της σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος κατά τη διάρκεια της επίσημης υπογραφής υλοποίησης του εξαιρετικά σημαντικού έργου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media