Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Σχέδιο δημιουργίας μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

 

Αμερικανικοί όμιλοι που προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης (για 40 χρόνια) του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζουν να το μετατρέψουν σε κόμβο μεταφοράς φορτίων (cargo), σιτηρών και κοντέινερ, αλλά και τη δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής.

H μελέτη που έχουν στα χέρια τους μεγάλοι αμερικανικοί όμιλοι ενόψει του διαγωνισμού αναλύει τη γεωπολιτική βαρύτητα του project, αναδεικνύοντας παράλληλα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται, με έμφαση στην ανάπτυξη των θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών, τη δημιουργία μιας νέας «πύλης» εφοδιασμού με φυσικό αέριο (για το FSRU), την αποθήκευση και εμπορία καυσίμων μέχρι και τη σχεδιαζόμενη μαρίνα σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα λιμάνια της περιοχής δέχονται μεγάλο αριθμό αιτημάτων κάθε χρόνο για προσωρινό και μόνιμο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, -κυρίως από Tούρκους και Bούλγαρους ιδιοκτήτες-, τα περισσότερα από τα οποία δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην Aνατολική Mακεδονία – Θράκη η ζήτηση για θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού είναι κάθε χρόνο τουλάχιστον διπλάσια από τις υφιστάμενες υποδομές.

Έτσι, μια μαρίνα με πλήρεις υπηρεσίες (full service) που θα προσφέρει μόνιμο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προοπτικές κερδοφορίας.

 

Πηγή: www.dealnews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram