Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Προχωρά η δημιουργία μαρίνας για 80 σκάφη στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας

 

Σε τροχιά υλοποίησης βάζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη μαρίνα (Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής) στη θέση Σπηλιά, στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας, η οποία παρέμενε ημιτελής για χρόνια.

Στη συνάντηση που είχε χθες Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), Σπύρο Ζερβόπουλο, συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα, αλλά και ο τρόπος συνεργασίας για την υλοποίηση μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή στις 31/12/2022.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεσή του ανέρχεται στα 9.700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 9.006.944,30 ευρώ (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020») και η ιδιωτική συμμετοχή (OΛΚΕ) στα 693.055,70 ευρώ.

Κύριος του έργου, φορέας λειτουργίας και συντήρησης είναι ο ΟΛΚΕ Α.Ε., ο οποίος και επωμίζεται και την οικονομική συμμετοχή του με 693.055,70 ευρώ.

Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2012 υλοποιήθηκε η Α’ φάση του έργου που περιλάμβανε τα λιμενικά έργα και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Τώρα τα έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160 μ., ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς και άνετες συνθήκες ελλιμενισμού, την προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδοθούν σε χρήση, προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου, ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος νερού και τηλεφωνίας), τα δίκτυα πυρόσβεσης κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων η νέα μαρίνα στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας θα διαθέτει 80 θέσεις ελλιμενισμού.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media