Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Δημιουργία μαρίνας στη Νέα Μάκρη δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών

 

Την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Μάκρη της Αττικής, μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), προετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η περιοχή της Νέας Μάκρης προσφέρεται για την κατασκευή τουριστικής μαρίνας, καθώς συνδυάζει την εγγύτητα με το αεροδρόμιο της Αθήνας με «την παντελή απουσία σύγχρονης και κυρίως νόμιμης μαρίνας στο εγγύς παράκτιο μέτωπο, σε αντίθεση με το νότιο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας (Ζέα, Φλοίσβος, Άλιμος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη κ.λπ.)».

Επιπλέον, η περιοχή συνδυάζει φυσικό κάλλος και πολιτιστικό ενδιαφέρον, λόγω της εγγύτητας με την περιοχή του Μαραθώνα με την ύπαρξη ενός οργανωμένου οικισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβής θέση για την κατασκευή της μαρίνας έχει ήδη επιλεγεί από μελέτη την οποία ανάθεσε απευθείας το υπουργείο στον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ Κ. Ι. Μουτζούρη τον περασμένο Ιούνιο (με κόστος 62.000 ευρώ) και είναι επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, 650 μέτρα νοτίως του Ναυτικού Ομίλου Νέας Μάκρης.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στο kathimerini.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας