Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Διαγωνισμός δημιουργίας μαρίνας για mega yachts και ξενοδοχείου στο λιμάνι της Κέρκυρας

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σχεδιάζει την προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή κατάλληλου επενδυτή για τη χρηματοδότηση, δημιουργία και λειτουργία – μακροχρόνια εκμετάλλευση μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega – yachts στo λιμάνι της Κέρκυρας.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) του λιμανιού της Κέρκυρας περιλαμβάνει τη δημιουργία μαρίνας για mega yachts, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο δυτικό άκρο του λιμανιού.

Η μαρίνα θα δημιουργηθεί στα δυτικά του υφιστάμενου εμπορικού λιμένα, δίπλα στον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων (αεροφωτογραφία).

Η γεωγραφική θέση της νέας μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yachts στην Κέρκυρα είναι πλεονεκτική για πολλούς λόγους: Βρίσκεται δίπλα σε πόλη με έντονη τουριστική δραστηριότητα, είναι κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο, βρίσκεται σε μια περιοχή με εξαιρετικό ναυτικό ενδιαφέρον – τις ακτές του Ιονίου κ.ά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η μαρίνα θα έχει τη δική της είσοδο από το δημόσιο δρόμο, με τις εγκαταστάσεις της να βρίσκονται χωριστά από το υπόλοιπο λιμάνι.

Οι προτεινόμενες χρήσεις και κτήρια περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων):

– 5άστερο ξενοδοχείο 3.900 τ.μ.
– Εστιατόριο
– Bar
– Εμπορικά καταστήματα
– Supermarket
– Γυμναστήριο
– Δύο γήπεδα τένις
– Χώρους στάθμευσης
– Εγκαταστάσεις συντήρησης σκαφών
– Πύργος ελέγχου
– Κτήριο Διοίκησης

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media