Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σχέδιο δημιουργίας μαρίνας για mega yachts και ξενοδοχείου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

H Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης έκτασης 108 στρεμμάτων, στην εταιρεία «ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, η έκταση βρίσκεται στη θέση «Πλατυγιάλι» της Κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, είναι όμορο της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) και αποτελείται από έξι εδαφικές εκτάσεις, οι οποίες περιήλθαν χωρίς αντάλλαγμα στην κυριότητα της ΕΤΑΔ το 2016, δυνάμει του ν. 4389/2016.

Πρόκειται για έκταση με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, η ολοκλήρωση της συμφωνίας κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς η έκταση είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι αποτελεί ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με τις υποδομές της ΝΑΒΙΠΕ και των λιμενικών εγκαταστάσεων αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από ρεπορτάζ στο portal mononews.gr, οι επενδυτές σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μαρίνα για mega yachts και ξενοδοχείο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post