Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Δημιουργία Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Πιερία

Τη δημιουργία Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Πιερία ανακοίνωσαν ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Το Γραφείο θα συντονίζει τις δράσεις προβολής και ανάδειξης του προσκυνηματικού τουρισμού του νομού και θα δημιουργεί τις κατάλληλες καινοτόμες προϋποθέσεις προσέγγισης και γνωριμίας των ανθρώπων με τους ιερούς τόπους της Πιερίας.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, στο νεοσύστατο γραφείο, που στεγάζεται πλέον στον 4ο όροφο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Μέσω του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα ενισχυθεί η διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας, έναντι των άλλων ελληνικών τουριστικών προορισμών, ενώ συμπληρωματικά εμπλουτίζεται και το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Παράλληλα, ενισχύονται και στηρίζονται αναλογικά όλοι οι κλάδοι της τοπικής τουριστικής αγοράς και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Πιερίας, ενώ πολλαπλασιαστικά σχεδόν το σύνολο της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Επιπλέον, ενισχύεται η αειφόρος συντήρηση, προστασία και διαχείριση των επισκέψιμων Ιερών Τόπων της Πιερίας και κατ’ επέκταση των Ιερών Ναών και Μονών.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του νέου σύγχρονου οδηγού Προσκυνημάτων της Πιερίας, που εξέδωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Ιερά Μητρόπολη, διαστάσεων «Pocket», σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά ρώσικα και σέρβικα, το οποίο θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό εργαλείο, για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία, καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου προσκυνηματικών προορισμών της Πιερίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν δρομολογηθεί ήδη από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η παραγωγή δίγλωσσου ντοκιμαντέρ για τα Προσκυνήματα της Πιερίας, καθώς και η δημιουργία επιμέρους βίντεο μικρότερης διάρκειας, με θεματικές ενότητες, όπως η μοναστηριακή γαστρονομία, τα μοναστηριακά προϊόντα, η «πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία», κ.ά., προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, µε σκοπό την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο και στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

 

Πηγή: www.halkidikifocus.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media