Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Δημιουργία δύο ξενοδοχείων καραντίνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε 110 χώρες και κυρίως στις πιο τουριστικές (Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία κ.ά.), την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Υπό το φόβο ανεξέλεγκτων καταστάσεων εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, ήδη, έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη στενή παρακολούθηση της επιδημιολογικής κατάστασης στα νησιά, αλλά την άμεση επικοινωνία μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπουργείων (Υγείας, Τουρισμού, Εσωτερικών και Ανάπτυξης), με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις.

Φέτος, μάλιστα, η κατάσταση είναι περισσότερο δύσκολη σε επίπεδο διαχείρισης των θετικών περιστατικών, καθώς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας για την απομόνωση τουριστών που θετικοποιούνται στον SARS-CoV-2.

Η υψηλή θετικότητα σε όλη τη χώρα, ωστόσο, αλλά και οι περιορισμοί στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους χωρίς αρνητικό τεστ, φέρνει ξανά στο επίκεντρο την ανάγκη δημιουργίας ξενοδοχείων καραντίνας.

Έτσι, ο σχεδιασμός από την αρχή του καλοκαιριού για τη δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας, βγήκε ξανά από το συρτάρι και βρίσκεται πλέον σε πορεία υλοποίησης.

Τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της τουριστικής κίνησης, αναμένεται να δημιουργήσουν συγκεκριμένα δύο ξενοδοχεία καραντίνας, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iatropedia.gr