Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Δημιουργία κάμπινγκ πέντε αστέρων στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας

 

Στις 24 Απριλίου θα κατατεθούν οι προσφορές για τους διαγωνισμούς του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την αξιοποίηση δύο εγκαταλελειμμένων εκτάσεων, του κάμπινγκ της Βούλας και της Ακτής Β’ Βούλας, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), τις οποίες θέλει τώρα να αναμορφώσει ο δήμος.

Τα κονδύλια που θα πρέπει να διαθέσουν οι υποψήφιοι επενδυτές συνολικά για την αναμόρφωση των δύο εκτάσεων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, καθώς απαιτούν κεφάλαια άνω των 10,5 εκατ. ευρώ.

«Οι προσφορές πρόκειται να κατατεθούν λίγο πριν το Πάσχα, στις 24 Απριλίου, ήδη εισπράττουμε ενδιαφέρον κι ευελπιστούμε ότι, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με βάση το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο ώστε οι νέες εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν το καλοκαίρι του 2020», επισημαίνει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η ισχύς της ενοικίασης των εκτάσεων θα ξεκινήσει με την υπογραφή της σύμβασης και θα λήξει το 2033 (οπότε λήγει και η σύμβαση παραχώρησης στο δήμο από την ΕΤΑΔ) με ανοικτό το ενδεχόμενο της παράτασης, εφόσον υφίστανται οι προϋποθέσεις.

 

Το κάμπινγκ της Βούλας

Το master plan του camping της Βούλας

«Το κάμπινγκ της Βούλας έχει πάψει να λειτουργεί από το 1994 και τώρα γίνεται μία προσπάθεια να αναγεννηθεί, σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, με προδιαγραφές πέντε αστέρων», αναφέρει ο κ. Κωνσταντέλλος.

Η μελέτη αναμόρφωσης προϋποθέτει επένδυση που ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ από το σχήμα των ιδιωτών που θα αναλάβει το έργο.

Πρόκειται για ακίνητο 58.710 τ.μ. που έχει παραχωρηθεί στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από την ΕΤΑΔ και καταλαμβάνει την παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ του ΠΙΚΠΑ και της Α’ πλαζ της Βούλας (γνωστή τα τελευταία χρόνια ως Thalassea, South Coast κλπ) δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και λίγο παρακάτω από τα Αστέρια Γλυφάδας, που θα περιλαμβάνει κάμπινγκ δυναμικότητας 228 ατόμων, αθλητικές εγκαταστάσεις (έξι γήπεδα), parking, υπαίθριο θερινό κινηματογράφο 300 ατόμων κ.ά.

 

Η Ακτή Β’ Βούλας

Το master plan για την πρώην Β’ πλαζ της Βούλας

Επένδυση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ προϋποθέτει η αξιοποίηση της πρώην Ακτής Β’ Βούλας (δίπλα στο all day cafe – bar – restaurant Riviera Coast – πρώην Vive Mar), όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται δύο αναψυκτήρια, εστιατόρια, τρεις χώροι ομπρελοκαθισμάτων, γήπεδο beach volley, parking  κ.ά.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram