Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Δημιουργία boutique ξενοδοχείου περιλαμβάνουν τα σχέδια επαναλειτουργίας του κτήματος Νάσιουτζικ

Ξαναζωντανεύει το θρυλικό Κτήμα Νάσιουτζικ, που βρίσκεται στην περιοχή Γυαλός των Σπάτων της Αττικής, το οποίο έγινε γνωστό ως το πιο πολυτελές και ακριβότερο κτήμα οργάνωσης γαμήλιων δεξιώσεων στην Ελλάδα τις δεκαετίες ’90 και του 2000, αλλά παραμένει κλειστό από το 2018.

Το επενδυτικό σχέδιο για την αξιοποίηση και την επαναλειτουργία του κτήματος προβλέπει τη δημιουργία παραρτήματος του Μουσείου Μπενάκη, αλλά και ενός πολυχώρου πολιτισμού και τουρισμού, με boutique hotel και αίθουσες εκδηλώσεων, δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το Κτήμα Νάσιουτζικ, που δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία Γιώργο Νάσιουτζικ, περιλαμβάνει σε συνολική έκταση 38 στρεμμάτων τέσσερις ενότητες πέτρινων κτηρίων, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα 2000 – 2007.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στη διαθήκη του ο Γιώργος Νάσιουτζικ, ο οποίος πέθανε το 2013, άφησε το κτήμα στο Μουσείο Μπενάκη.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του, επιθυμία του ήταν να λειτουργήσει εκεί πτέρυγα του μουσείου, που όμως να περιλαμβάνει και τα εκθέματα της δικής του συλλογής (βυζαντινές εικόνες, χριστιανικά ενδύματα και έργα τέχνης, καθώς και αντικείμενα από άλλους πολιτισμούς, όπως μεταξοκέντητα σουζάνια, ανατολίτικα κιλίμια, εκθέματα από Ρωσία και Μέση Ανατολή κ.ά.).

Στις αρχές του έτους, το Μουσείο Μπενάκη κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος αίτημα για την προέγκριση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για την έκταση του κτήματος, το οποίο εγκρίθηκε στις 4 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Περιβάλλοντος, όλα τα κτήρια του κτήματος, περίπου 5.000 τ.μ., ήταν αυθαίρετα και εντάχθηκαν σε ρυθμίσεις νομιμοποίησης.

Σύμφωνα με το Μουσείο Μπενάκη:

1. Το τελικό ύψος της επένδυσης θα προκύψει από την εξέταση διαφορετικών επενδυτικών προτάσεων και από την ανταπόκριση της αγοράς.

2. Η εταιρεία στην οποία ανήκει το Κτήμα Νάσιουτζικ («Φίλιππος ΑΤΕ»), τις μετοχές της οποίας έχει αναλάβει το Μουσείο Μπενάκη, θα προχωρήσει σε διαγωνισμό συνεργαζόμενη με κορυφαία εταιρεία που εξειδικεύεται στον κλάδο αξιοποίησης ακινήτων.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media