Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Διετές πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τουρισμό από το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αρχικά περίπου δέκα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, αυτά που σχετίζονται με επαγγέλματα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, με logistics και προστασία του περιβάλλοντος, με τουριστικά και εξυπηρέτηση πελατών, με μηχανογραφημένη λογιστική για ναυτιλιακές επιχειρήσεις, με φροντίδα ατόμων μεγάλης ηλικίας, με χρήση και συντήρηση γεωργικών μηχανημάτων και με σύγχρονες καλλιέργειες, θα λειτουργήσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύθηκε ήδη Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ), καθώς όπως προβλέπεται σε πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, εντός των ΑΕΙ θα δημιουργηθούν τα κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης, που θα οργανώνουν διετή προγράμματα και θα δέχονται χωρίς εξετάσεις αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Η φοίτηση θα είναι δωρεάν και οι καταρτιζόμενοι θα επιλέγονται στο πρόγραμμα βάσει του βαθμού του απολυτηρίου από το ΕΠΑΛ. Επιπλέον, κριτήρια μπορεί να ορίζονται στον κανονισμό λειτουργίας του ΚΕΕ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά στο kathimerini.gr.