Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Προσωρινή διακοπή των πτήσεων από Βρετανία και Τουρκία μέχρι τις 15 Απριλίου

 

Προσωρινή διακοπή των πτήσεων από/προς Βρετανία και Τουρκία βάζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

 

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο αφορά στον:

1. Προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23/03 και ώρα 06:00 έως και 15/04/2020 και ώρα 15:00.

Η απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

 

2. Προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23/03 και ώρα 06:00 έως και 15/04/2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22/03/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post