Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Διαγωνισμός πώλησης του κτήματος Μέρλιν στην Κέρκυρα

corfu

Η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην «Ημερησία του Σαββάτου»

 

Με ανακοίνωση τους στον τύπο, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς απευθύνουν πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πώλησης της APE Fixed Assets Α.Ε., της ιδιοκτήτριας εταιρείας του «κτήματος Μέρλιν» στην Κέρκυρα, καταθέτοντας προσφορά έως και 16 Δεκεμβρίου.

Το κτήμα Μέρλιν βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση, περίπου 581 στρεμμάτων, στην περιοχή της Δασιάς, σε απόσταση 11 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

Η έκταση είναι κατάλληλη για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και παραθεριστικών κατοικιών.

Το κτήμα Μέρλιν περιήλθε στην κατοχή των δύο τραπεζών (σε ποσοστά, αντίστοιχα 72,2% για την Alpha Bank και 27,8% για την Πειραιώς) πριν από μία οκταετία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων του κατασκευαστικού ομίλου ΑΕΓΕΚ.

Σημειωτέον ότι η έκταση έχει αξία στα βιβλία της APE Fixed Assets στα 40 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο έχει απομειωθεί, λόγω της μεγάλης μείωσης της εγχώριας αγοράς ακινήτων. Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι αγοραστές κυρίως στο εξωτερικό, είχαν αναζητηθεί πριν από χρόνια, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ακίνητο, που φιλοξενούσε στο παρελθόν και την κατοικία του Βρετανού ολυμπιονίκη και βοτανολόγου Σίδνεϋ Μέρλιν, έχει μακρά ιστορία και είναι πολύ γνωστό στο νησί, αφού έχει συνδέσει το όνομά του με την παραγωγή της ποικιλίας πορτοκαλιών Μέρλιν, αλλά και της πρώτης καλλιέργειας (το 1924) κουμ – κουάτ, το οποίο πλέον έχει αναγνωριστεί ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης για την Κέρκυρα.

Πηγή: www.newmoney.gr