Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Νέος διαγωνισμός μετατροπής σε ξενοδοχείο του κτηρίου του πρώην Εφετείου στην Ομόνοια

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), προκήρυξε και πάλι διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης (30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 20 χρόνια), του κτηρίου που στέγαζε πριν από πολλά χρόνια το ξενοδοχείο «AMBASSADEUR», στην οδό Σωκράτους 65 – 67, πολύ κοντά στην πλατεία Ομονοίας, με σκοπό ύστερα από εργασίες ριζικής ανακατασκευής να μετατραπεί σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.

Στο συνολικής επιφάνειας 10.247 τ.μ. κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1961, μέχρι το 1980 λειτουργούσε το ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας «AMBASSADEUR» δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα), στη συνέχεια φιλοξένησε μέχρι το 2000 το Εφετείο Αθηνών και έκτοτε είναι κενό.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι εργασίες μετατροπής του κτηρίου σε ξενοδοχείο θα απαιτήσουν κεφάλαια ελαχίστου ύψους 5.500.000 ευρώ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα (ενοίκιο), σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των 25.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται ετησίως με ποσοστό ίσο με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Δ.Τ.Κ.) του προηγούμενου έτους.

Κατά τα πρώτα δύο χρόνια της εκμίσθωσης, λόγω της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, δεν θα καταβάλλεται το μηνιαίο μίσθωμα που θα οριστεί βάσει της οικονομικής προσφοράς του μισθωτή. Ρητά όμως επισημαίνεται ότι μετά την πάροδο των δύο ετών το μίσθωμα θα καταβάλλεται ολόκληρο, ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση ή μη του επενδυτικού προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο δεσμευτικής προσφοράς μέχρι την 26/09/2019, ημέρα Πέμπτη έως την 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ επί της οδού Φιλελλήνων 13 – 15, στην Αθήνα, 1ος Όροφος, Γραφείο Γραμματείας/Πρωτοκόλλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό του Ιανουαρίου, στον οποίο δεν κατατέθηκε καμία προσφορά είναι:

Διάρκεια ενοικίασης: Από 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 10 χρόνια, έγινε 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 20 χρόνια.

Κατηγορία: Ο προηγούμενος διαγωνισμός προέβλεπε τη μετατροπή του κτηρίου σε 4άστερο ξενοδοχείο με εργασίες μετατροπής ελαχίστου ύψους 7.500.000 ευρώ, ενώ τώρα ο διαγωνισμός αφορά τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο τριών αστέρων με έργα που θα κοστίσουν τουλάχιστον 5.500.000 ευρώ.

Τέλος, μία ακόμη αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό, είναι ότι κατά τα πρώτα δύο χρόνια της εκμίσθωσης, λόγω της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, δεν θα καταβάλλεται το μηνιαίο μίσθωμα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Φωτογραφία: www.google.gr/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter