Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό πολιτιστικών διαδρομών Παροικιάς Πάρου με χρήση φορητών συσκευών

Ο δήμος Πάρου προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση της δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ», με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού πολιτιστικών διαδρομών στην Παροικιά της Πάρου, με χρήση φορητών συσκευών και ακουστική ξενάγηση, με σκοπό την αναβάθμιση της φυσικής πλοήγησης των επισκεπτών στο χώρο και κατ’ επέκταση την ανάδειξη και με ψηφιακά μέσα του πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τόσο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Παροικιάς όσο και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στις πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες θα αναδειχθούν ψηφιακά συγκαταλέγονται:

• (α) Η Πολιτιστική Διαδρομή (ΠΔ) 1, η οποία αποτελεί μία μεγάλη διαδρομή μέσα από την οποία γίνεται κατανοητή η ιστορική εξέλιξη της Πάρου και περιλαμβάνει το Ιερό Δηλίου Απόλλωνα και Άρτεμης, το Αψιδωτό οικοδόμημα (Περιοχή Κριός), το επίσημο νεκροταφείο (Θέση Βίτζι), το Ηρώον Αρχίλοχου – Τρεις Εκκλησιές (Περιοχή Έλητας) και τα Αρχαία λατομεία (Θέσεις Μαράθι και Λάκκοι).

• (β) Η Πολιτιστική Διαδρομή (ΠΔ) 2 μέσω της οποίας προβάλλονται η Παναγία Eκατoνταπυλιανή, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπαίθριο Ιερό – Θεσμοφόριο, το Οικιστικό συγκρότημα ελληνιστικής περιόδου (Θέση Καστροβούνι), το Αρχαίο τείχος (Θέση Δύο Πλάκες) και το Εργαστήριο κεραμικής (Θέση Θόλος).

• (γ) Η Πολιτιστική Διαδρομή (ΠΔ) 3, με την οποία αναδεικνύονται η Αγορά – Μεσαιωνική πόλη, το ενετικό κάστρο της Παροικιάς και ο Ναός Αθηνάς (Λόφος κάστρου).

• (δ) Η Πολιτιστική Διαδρομή (ΠΔ) 4, η οποία περιλαμβάνει το επίσημο νεκροταφείο (θέση Βίτζι), το Ηρώον Αρχίλοχου – Τρεις Εκκλησιές (Περιοχή Έλητας), το Οικιστικό Συγκρότημα Ελληνιστικής Περιόδου (Θέση Καστροβούνι), το Αρχαίο τείχος (Θέση Δύο Πλάκες), το Ιερό Ασκληπιού (Θέση Αγία Άννα) και το Ιερό Πυθίου Απόλλωνα (Θέση Αγία Άννα).

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post