Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Διαγωνισμός για την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τμήματος της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου της Κρήτης.

Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 345,5 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Σε όμορες εκτάσεις της έκτασης έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Για το ακίνητο επίκειται η έγκριση ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου), που θα προβλέπει τις γενικές χρήσεις γης «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» και «Τουρισμός – Αναψυχή».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση με Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά μέχρι την 15η Ιουλίου 2021, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Το Ταμείο θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη, υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης του ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο.

Τα σχέδια αξιοποίησης προβλέπουν τη δημιουργία ξενοδοχείων, εμπορικού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων, μαρίνας, καζίνο κ.ά.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media