Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ξεκινάει διαγωνισμός αξιοποίησης ιαματικών πηγών και δημιουργίας ξενοδοχείων στη Φθιώτιδα

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας, η οποία σε πολύ μικρή απόσταση συγκεντρώνει τρεις σπουδαίες ιαματικές πηγές, τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, την Ιαματική Πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη και την Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών.

Ακόμη ωστόσο δεν είναι γνωστό αν το ΤΑΙΠΕΔ θα συμπεριλάβει σε έναν διαγωνισμό και τις τρεις μαζί ή θα προκηρύξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάθε μία ξεχωριστά. Στόχος πάντως του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αναβάθμιση των υποδομών των εν λόγω ακινήτων που βρίσκονται κοντά στις ιαματικές πηγές μέσω των επενδύσεων που θα προσελκύσουν, ώστε να καταστούν ένας μοναδικός πόλος έλξης για τον παγκόσμιο ιαματικό τουρισμό.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει επίσης στη διατύπωση των προτεινόμενων επενδυτικών προτάσεων για την κάθε ιαματική πηγή:

 

1. Καμένα Βούρλα

Στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, προτεινόμενη χρήση είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων με έμφαση στον τουρισμό ευεξίας (Wellness), με επιτρεπόμενη δόμηση 33.500 τ.μ.

 

2. Ιαματική Πηγή και κάμπινγκ Κονιαβίτη
Για την Ιαματική Πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη οι προτεινόμενες χρήσεις είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων με SPA και παραθεριστικές κατοικίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μαρίνας. Η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 52.000 τ.μ. Το προς αξιοποίηση ακίνητο με παραλιακό μέτωπο 1.000 μέτρων βρίσκεται στο Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

 

3. Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών
Για τις Θερμοπύλες η προτεινόμενη χρήση είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου τριών αστέρων και ιστορικού – θεματικού πάρκου με αναφορά στη Μάχη των Θερμοπυλών. Η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 16.600 τ.μ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Λάμπρου Καραγεώργου στο naftemporiki.gr.