Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

 

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, ανακοίνωσε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Τα έγγραφα του διαγωνισμού βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Κύπρου (https://www.eprocurement.gov.cy).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τα σχετικά έγγραφα από αυτή την ιστοσελίδα, αφού πρώτα εγγραφούν στο εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα.

Για την επιλογή του μεταφορέα θα ληφθούν υπόψη η τιμή και ποιοτικά κριτήρια, όπως η διάρκεια του ταξιδιού, η ηλικία και οι προδιαγραφές του πλοίου και οι υποδομές εστίασης.

Το πλοίο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες απαιτήσεις σε σχέση με την ασφάλεια, ενώ θα πρέπει να διαθέτει υποδομή φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς κατοικίδιων.

O κ. Δημητριάδης έκανε αναφορά στα κόμιστρα για τα οποία έχει καθοριστεί ένα μέγιστο ποσό της τάξης των 80 ευρώ το άτομο σε αεροπορική θέση και 120 ευρώ το άτομο σε απλή μονή καμπίνα για διαδρομή μετ’ επιστροφής, ενώ για τα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες τα μέγιστα ποσά έχουν καθοριστεί στα 150 και 100 ευρώ αντίστοιχα για διαδρομή μετ’ επιστροφής.

Στα εν λόγω κόμιστρα θα επιβάλλονται επιπρόσθετα τέλη λιμένων.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (Ro-Pax) μεταξύ των λιμένων Λεμεσού ή Λάρνακας και Πειραιά και ενδεχομένως ένα ενδιάμεσο σταθμό σε ένα ελληνικό νησί της επιλογής του ανάδοχου μεταφορέα όπως αυτό θα δηλωθεί στην προσφορά.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται σε εβδομαδιαία βάση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο – Σεπτέμβριο), ανά δεκαπενθήμερο κατά τους μήνες Οκτώβρη και Απρίλιο, ενώ κατά τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο μια φορά το μήνα.

Στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου είναι να καταστεί δυνατή η λειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας το καλοκαίρι του 2021.

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media