Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Διαγωνισμός ενοικίασης του Ξενία Πλαταμώνα

Από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώθηκε η προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία Πλαταμώνα, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Ο Οδικός Σταθμός – Ξενία Πλαταμώνα βρίσκεται στο Δήμο Δίου – Ολύμπου Πιερίας, στο 405ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 102 χλμ., από τη Λάρισα 50 χλμ. και από την Κατερίνη 36 χλμ.

Η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και φημίζεται για τις βραβευμένες παραλίες, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της.

Πάνω από τον Πλαταμώνα δεσπόζει το ενετικό κάστρο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το ακίνητο προς μίσθωση αφορά έκταση οικοπέδου 6.892,17 τ.μ. που περιλαμβάνει το κτήριο (Ξενία) συνολικού εμβαδού 483,66 τ.μ. που λειτουργούσε ως ξενώνας, με εστιατόριο και πρατήριο καυσίμων.

Το «Ξενία» Πλαταμώνα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1961 και διατηρήθηκε υπό κρατική λειτουργία (ΕΟΤ) για αρκετά χρόνια όπου και έκλεισε τη δεκαετία του 1980.

Για το λόγο ό,τι η συγκεκριμένη τουριστική υποδομή στόχευε σε περαστικούς ταξιδιώτες, η δυναμικότητά της ήταν μόλις τέσσερα δωμάτια.

Το κτήριο έχει ανεμπόδιστη θέα προς τον Πλαταμώνα και το παραλιακό μέτωπο προς το Θερμαϊκό κόλπο.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον χρόνια και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 10.000 ευρώ με βήμα διαγωνισμού 5%.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr  και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού.

 

Πληροφορίες για το Ξενία Πλαταμώνα: el.wikipedia.org