Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Μέσα στο 2020 διαγωνισμοί μακροχρόνιας ενοικίασης για τις μαρίνες σε Ρόδο, Μύκονο, Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά

 

Με τις μαρίνες της Ρόδου και της Μυκόνου, θα συνεχιστούν το 2020 οι διαγωνισμοί μακροχρόνιας ενοικίασης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ σε δεύτερη φάση, την οδό της παραχώρησης σε ιδιώτες θα πάρουν δύο ακόμα μαρίνες, στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Άνοιξη του 2020 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός μακροχρόνιας ενοικίασης για τις μαρίνες στη Ρόδο και τη Μύκονο.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν, ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και για τις δύο μαρίνες, ενώ ειδικά για τη Μύκονο, μεταξύ των ενδιαφερομένων βρίσκεται και εταιρεία αραβικών συμφερόντων.

Ο νέος λιμένας Μυκόνου στον Τούρλο, περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ, με τρεις διακριτές δραστηριότητες: επιβατηγό ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα, ενώ η χερσαία ζώνη καλύπτει περίπου 100 στρέμματα.

Στη Ρόδο πάλι, η μαρίνα βρίσκεται στο Μανδράκι και έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 175 σκαφών. Πρόκειται για τη μαρίνα που βρίσκεται έξω από μία εκ των πυλών της παλαιάς πόλης, από την οποία εξυπηρετούνται και τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές με μικρότερα πλοία, ενώ στη Ρόδο, να σημειωθεί, ότι υπάρχει και άλλη μια, σύγχρονη, ιδιωτική μαρίνα που λειτουργεί υπό την εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.» και η οποία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης αγοραστή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αξιοποίησης της μαρίνας της Ζακύνθου, παραμένει στα χαρτιά εδώ και 20 χρόνια.

 

Πηγή: www.newsit.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post