Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Διαγωνισμοί μακροχρόνιας ενοικίασης για τις μαρίνες σε Μύκονο και Μανδράκι Ρόδου

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αναμένεται να προκηρύξει δύο διαγωνισμούς μακροχρόνιας ενοικίασης για τις μαρίνες στο Μανδράκι της Ρόδου και στη Μύκονο.

 

1. Στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το νέο λιμάνι στον Τουρλό της Μυκόνου (2,5 χλμ. από την πόλη του νησιού) με τρεις διακριτές δραστηριότητες: επιβατηγός ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα. Το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε εξειδικευμένο σύμβουλο προκειμένου να εξετάσει το βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης είτε ως σύνολο είτε ως παραχώρηση καθεμιάς δραστηριότητας ξεχωριστά και κατέληξε στην επιμέρους μακροχρόνια ενοικίαση.

2. Στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει η μαρίνα στο Μανδράκι της Ρόδου με χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 12,7 στρεμμάτων και δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 175 σκαφών, που βρίσκεται έξω από μία εκ των πυλών της παλαιάς πόλης.

 

Να σημειωθεί πάντως πως στη Ρόδο υπάρχει και άλλη μια σύγχρονη ιδιωτική μαρίνα που λειτουργεί υπό την εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.», της οποίας η βασική πιστώτρια τράπεζα αναζητεί αγοραστή για την απαίτησή της από μη εξυπηρετούμενο δανεισμό ποσού της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, στη Ρόδο αναζητούνται ή θα αναζητηθούν επενδυτές για δύο μαρίνες και όχι για μία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

 

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram