Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Διαδικτυακή συνάντηση των μελών του Συνδέσμου HAPCO & DES

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές 22 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι δράσεις του Συνδέσμου HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers/Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων & Destination Events Specialists), από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Έγινε εκτενής αναφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, αλλά και στα εμπόδια που δημιουργούνται στην επανεκκίνηση των συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Αναπτύχθηκαν όλες οι δράσεις ενδυνάμωσης, εξωστρέφειας και περαιτέρω προώθησης του κλάδου, καθώς και οι εντατικές προσπάθειες των μελών του Δ.Σ του HAPCO & DES για την ανάδειξη του ρόλου της βιομηχανίας συνεδρίων στην ανάκαμψη και ανάπτυξη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παρουσιάστηκε η στρατηγική μελέτη που υπεβλήθη από ομάδα εργασίας του Συνδέσμου στο Υπουργείο Τουρισμό για το σχεδιασμό ανάπτυξης του MICE, αλλά και οι πιέσεις που ασκεί το Δ.Σ. σε ΕΟΦ και ΣΦΕΕ, αναφορικά με τα εμπόδια που προκύπτουν από τις εγκυκλίους για τα ιατρικά και επιστημονικά συνέδρια.

Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση μεταξύ των μελών, η οποία οδήγησε σε σημαντικές αποφάσεις για τους επόμενους στόχους.

«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και απαιτείται πλέον συλλογική και οργανωμένη δράση για την αξιοποίηση του συνεδριακού τουρισμού και του MICE ως κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης. Απαιτείται η άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, αλλά και η συνεργασία με όλους τους φορείς του Τουρισμού της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση του HAPCO.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post