Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Διαδικτυακή ημερίδα: Ο αγροτουρισμός στην Κρήτη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου, η ημερίδα για τον Αγροτουρισμό στη Κρήτη που συνδιοργάνωσαν η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ΠΟΕ) και η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας της Κρήτης και του Ελληνικού Προξενείου του Αμβούργου.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Την μεγάλη ικανοποίηση της για την εκδήλωση αυτή εξέφρασε η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, Ευτυχία Όλοφσον – Σαβιολάκη., η οποία δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την εκδήλωση που φέραμε σε πέρας και ευχαριστώ από καρδίας την Αγροξένια για τη στενή και υπέροχη συνεργασία, είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες συνεργασίες. Διαλέξαμε την 9 Μάιου, ημέρα την Ευρώπης πολύ συγκεκριμένα καθότι ως γνωστόν από τη μυθολογία ο Θεός Δίας είδε την όμορφη Ευρώπη στα λιβάδια της μακρινής Φοινίκης, την ερωτεύτηκε και με μορφή Ταύρου την άρπαξε και την έφερε στη Κρήτη. Ευχαριστούμε την πόλη του Αμβούργου που δέχθηκε να εντάξει την εκδήλωση αυτή στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά θερμά το Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου, τη Γενική Γραμματεία του ΕΟΤ και την Περιφέρεια της Κρήτης για την παραχώρηση της Αιγίδας και την άψογη συνεργασία.

Ευχαριστούμε θέρμα τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και όλους τους διακεκριμένους ομιλητές που συμμετείχαν για τις εμπεριστατωμένες και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, όπως επίσης το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και ιδιαίτερα τον Γιώργο Όλοφσον που είχε όλη την τεχνική και καλλιτεχνική επιμέλεια όπως επίσης τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Βουρβαχάκη και τον Ηλία Τσαμπικάκη από την Οργανωτική επιτροπή. Πιστεύω ότι με την εκδήλωση αυτή κεντρίσαμε την περιέργεια και το ενδιαφέρον αυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ώστε να έρθουν στο νησί μας για αγροτουρισμό. Τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά. Ευχαριστούμε πολύ τον Τύπο και γενικά τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλλαν την εκδήλωση μας. Πιστεύουμε ότι με την ένταξη της ημερίδας αυτής στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα του Κρατιδίου του Αμβούργου και η Αγγλική εκδοχή της ημερίδας που διαθέσαμε είχε απήχηση σε πολλούς Γερμανούς και γενικότερα Ευρωπαίους».

Τη μεγάλη του χαρά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιτυχία της διαδικτυακής ημερίδας εκφράζει και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αγροξενία Νίκος Φραντζεσκάκης, σπεύδοντας να ευχαριστήσει την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης για την καθοριστική της συμβολή στη διοργάνωση της συγκεκριμένης πρωτοποριακής εκδήλωσης.

Παράλληλα και ευχαριστώντας τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την ουσιαστική ημερίδα – παραχωρώντας την αιγίδα τους- επισημαίνει ότι «από τις εξαιρετικές ομιλίες των 11 ομιλητών αναδείχθηκε η ανάγκη στήριξης των αγροτουριστικών επιχειρήσεων, ενώ διαφάνηκε η πρόσθετη αξία την οποία προσδίδει στον ελληνικό τουρισμό ο αγροτουρισμός – τουρισμός υπαίθρου».

Καταλήγει λέγοντας ότι: «η Αγροξενία και το παράρτημα Κρήτη, θα παρουσιάσουν στους Έλληνες ομογενείς και φίλους τους, τη λίστα μελών της με όλα τα καλύμματα και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη Κρήτη καθώς επίσης και δυο πιλοτικά προγράμματα τα οποία θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη με θέμα τρυγοπατήματα, κρασιά Κρήτης και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη με θέμα την ελιά και τα ρακοκάζανα. Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Αναμένουμε με πολύ χαρά τους φίλους μας να ζήσουνε αυτές τις ξεχωριστές αυθεντικές εμπειρίες».

Τέλος ευχαριστεί όλη την ομάδα στήριξης της Αγροξενία και συγκεκριμένα το Νίκο Ασημιανάκη εκπρόσωπο της Αγροξενία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρισμού Υπαίθρου και υπεύθυνο του παρατήματος Κρήτης τη Θωμαή Μπαλτζή υπεύθυνη οργάνωσης παραρτημάτων και εκπαίδευσης της Αγροξενία και τη Ζαφειρώ Χατζοπούλου υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Αγροξενία.

 

Δείτε το video της ημερίδας

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media