Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Διαδικτυακή εκδήλωση: Ξενοδοχεία – βιώσιμη κερδοφορία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Το CITY College University of York Europe Campus διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ξενοδοχεία: βιώσιμη κερδοφορία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού», η οποία αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος σε ζητήματα οικονομικά και διαχείρισης προσωπικού καθώς επίσης και στους πιθανούς τρόπους βιώσιμης διαχείρισης των εν λόγω προκλήσεων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και νομικοί σύμβουλοι θα συζητήσουν για οικονομικά προβλήματα και την ανάγκη της βιώσιμης λειτουργίας και κερδοφορίας των ξενοδοχείων σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Το αυξημένο λειτουργικό κόστος, ο διεθνής ανταγωνισμός σε συνδυασμό με το ενεργειακό και τη συνεχή εξαγορά ξενοδοχείων στην Ελλάδα απειλεί τη βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει την ποιοτική παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Η ελλιπής εξειδίκευση και κατάρτιση σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές και την εξ ορισμού εποχικότητα των θέσεων εργασίας δημιουργούν ένα «αδιέξοδο», το οποίο κοστίζει χρηματικά και ποιοτικά.

Πώς θα μπορέσει ο ξενοδοχειακός κλάδος να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία;

Η εμπειρία και οι γνώσεις των προσκεκλημένων ομιλητών θα δώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα υπογραμμίζοντας τους νομικούς περιορισμούς, κινδύνους και σκιαγραφώντας ασφαλή νομικά και οικονομικά πλαίσια λειτουργίας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμβόλαια, προμήθειες και εργασιακές συμβάσεις.

Οι ομιλητές που θα δώσουν το δικό τους στίγμα πάνω στο θέμα είναι οι:

Πάνος Αλμυράντης, Γενικός Διευθυντής, Grand Hyatt Athens & Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ), Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής, Makedonia Palace – Porto Carras, Δημήτρης Περράκης, Γενικός Διευθυντής, Grecotel Cape Sounio, Όλγα Τσαπανίδου, Γενική Διευθύντρια, Blue Bay Hotel, Σωτήρης Μυλωνάς, Πολ. Μηχανικός ΑΠΘ, ΜΒΑ, Σύμβουλος και Επιθεωρητής αειφορίας, Καλλιόπη Καραντεμοίρη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, K. Badouvas Group of Companies, Νάσσος Φανός, Δικηγόρος εξειδικευμένος σε GDPR και σύναψη συμβολαίων φιλοξενίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Δρ. Giovanni Oscar Serafini, Αν. Καθηγητής και Δρ. Λεμονιά Παπαδοπούλου – Κελίδου, Λέκτορας στο Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομικών του CITY College, University of York Europe Campus.

Σημείωση: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί μέσω Live-streaming. Οι συμμετέχοντες, αφού συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής (δείτε ΕΔΩ) θα λάβουν το link της εκδήλωσης μέσω email λίγες μέρες πριν την εκδήλωση.

Share Post