Με αφορμή τα αποτελέσματα της διαβούλευσης από την Ομάδα Έργου του Υπουργείου Τουρισμού για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε διαδικτυακή ημερίδα την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10.00 – 13.30 στο κανάλι YouTube του Δήμου Θεσσαλονίκης.
O Γαστρονομικός ορίζοντας της Θεσσαλονίκης: Αναδυόμενες τάσεις και προοπτικές
Πρόγραμμα:
Ώρα: 10:00 Χαιρετισμοί:
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας
Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη
Ομιλητές:
Ώρα: 10:20 Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Συντονίστρια της ομάδας έργου για το Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπ. Τουρισμού. αμπελουργός, οινοποιός, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Ώρα: 10:40 Χαρίτα Βλάχου, διδάσκουσα «Γαστρονομικός Τουρισμός – Αγροδιατροφή» στο ΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του ΑΠΘ
Ώρα: 11:00 Ντίνα Νικολάου, μέλος της ομάδας έργου για το Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπ. Τουρισμού, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων εξωτερικού, ambassador της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό
Ώρα: 11:20 Δημήτρης Τασιούλας σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου «THRIA», chef ambassador του Thessaloniki Food Festival
Ώρα: 11:40 Διάλειμμα
Ώρα: 11:50 Σύλβια Κουμεντάκη, συμβουλευτική και διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων & παραγωγή gourmet προϊόντων της εταιρείας «Chef Stories».
Ώρα: 12:10 Δημήτρης Λαζαρίδης, Ιδιοκτήτης των βραβευμένων εταιρειών «Lazaridis.gr» & «Reputation.gr», Marketing Strategist in gastronomy & hospitality marketing
Ώρα: 12:30 Prof. Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής του Bournemouth University, ειδικός στις βιομηχανίες τουρισμού, αναψυχής και φιλοξενίας
Ώρα: 13.00 Ερωτήσεις
Ώρα: 13.30 Λήξη
Συντονισμός: Λίλιαν Σαμαρά, Υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival/Τμήμα Τουρισμού Δ.Θ.
Δείτε ΕΔΩ για δήλωση εγγραφής.