Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της EUROCERT με θέμα: «Κυκλική Οικονομία και Zero Waste. Ανάγκη ή ευκαιρία;»

Με πρωτοβουλία της EUROCERT και της R3 Knowledge πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2021 διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Κυκλική Οικονομία και Zero Waste. Ανάγκη ή ευκαιρία;».

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Notice Content & Services, Νεκτάριος Νώτης, ήταν η Αγάπη Παπαδοπούλου, Deputy CEO, Marketing & CSR Director, της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ο Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Group Environmental, Social and Governance (ESG) Performance Director του Ομίλου TITAN, o Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του ΣΒΕ, o Άγις Πιστιόλας, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ και ως Μέλος Δ.Σ., Επικεφαλής Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Εξαγωγών της Αgrino – ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, o Κωνσταντίνος Καρβουνάκης, Υποδιευθυντής Πιστοποίησης της EUROCERT και η Δέσποινα Κόιου, υπ. Σύμβουλος Βιωσιμότητας, Χημικός MSc, ΜΒΑ της R3 Knowledge.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, ανέφερε ότι τα ξενοδοχεία πλέον υιοθετούν δυναμικά τις πιστοποιήσεις. Σχολίασε επίσης, ότι στην Ελλάδα, η οποία στηρίζεται κατά βάση στον εισερχόμενο τουρισμό, οι τουρίστες αρχίζουν να αναζητούν ξενοδοχεία που λειτουργούν με κανόνες Κυκλικής Οικονομίας και Zero Waste, για αυτό και την τελευταία πενταετία παρατηρείται ότι και γνωστοί tour operators, συνυπολογίζουν την παράμετρο αυτή στις αξιολογήσεις τους.

Τέλος, μέσω της διαδικτυακής εκδήλωσης, η οποία ανέδειξε ενδιαφέρουσες απόψεις,, κατέστη σαφής η ανάγκη, αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των εταιρειών, για ολοένα και μεγαλύτερη υιοθέτηση δράσεων Κυκλικής Οικονομίας, που εκτός από τις επιχειρήσεις απασχολεί πλέον και το καταναλωτικό κοινό.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post