Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Δημιουργία υδατοδρομίου στην Αλόννησο

Ανάδοχος της διαδικασίας παραχώρησης χώρου για το υδατοδρόμιο της Αλοννήσου ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου.
Όπως αναφέρει η Hellenic Seaplanes σε σχετική ανακοίνωση, μετά το υδατοδρόμιο της Σκύρου, ακολούθησε το υδατοδρόμιο της Αλοννήσου το δρόμο της επιλογής αναδόχου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει εξ αρχής την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου.
Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes αναμένεται σύντομα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων στην περιοχή των Σποράδων, Σκύρου και Βόλου.
Η Hellenic Seaplanes έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει προορισμούς προς όλη την Ελλάδα.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση: www.facebook.com/HellenicSeaplanes.SA