Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Δεν θα κάνουν στάσεις σε τουρκικά λιμάνια τα κρουζιερόπλοια MSC και Crystal

MSC31

 

Δεν θα κάνουν στάσεις σε τουρκικά λιμάνια τα κρουζιερόπλοια των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας MSC και Crystal, για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση της 12ης Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Γερμανοί τουρίστες.

H MSC Cruises, με την οποία ταξίδεψαν το 2015 1.700.000 επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει «μέχρι νεωτέρας» τους σταθμούς της στα τουρκικά λιμάνια.

«Οι σταθμοί που προβλέπονταν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, από τις 29 Μαρτίου, θα αντικατασταθούν προς το παρόν με σταθμούς στην Αθήνα και τη Μύκονο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιταλοελβετικής εταιρείας που έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Επιπλέον, χθες, η Crystal Cruises, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τροποποιεί για τον ίδιο λόγο τα δρομολόγια που προέβλεπαν σταθμούς στην Τουρκία, δύο ταξίδια που είχαν προγραμματιστεί για το Μάιο με το πλοίο Crystal Symphony και έξι που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και το Νοέμβριο με το Crystal Spirit.

Η εταιρεία αναφέρει πως θεωρεί «απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών της, των πληρωμάτων της και των πλοίων της».

Πηγή: www.imerisia.gr
Φωτογραφία: www.msccruises.com