Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Θεοχάρης: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία της ακτοπλοΐας – Παραμένει στο 65%

Για το ζήτημα της πληρότητας των πλοίων, όπου ήδη παρατηρείται έλλειψη εισιτηρίων, λόγω του ότι ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας χθες στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση, αφού η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας απέρριψε το ενδεχόμενο.

«Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε σχετικά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων είπε:

– Φέτος η χώρα κάνει επένδυση, δεν έχει τεθεί στόχος και ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει στόχος για τον Τουρισμό είναι ότι, υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που δεν ελέγχει η Ελλάδα.

– Όσο αφορά στην εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10 – 12% αυτών που μπαίνουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, για όσους έρχονται από την Αγγλία γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

– Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ ανακοίνωσε «σε μία – δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες». Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2.000 ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο Υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν και άλλα.

– Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.

– Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου, με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως ξεκαθάρισε πως «είναι επένδυση για του χρόνου».

 

Πηγή: www.ant1news.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media