Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Tο Δεκέμβριο ξεκινάει ο διαγωνισμός μετατροπής του σταδίου Tae Kwon Do σε συνεδριακό κέντρο

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών, το Δεκέμβριο πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μετατροπή του σταδίου του Tae Kwon Do σε συνεδριακό κέντρο.

Στο διαγωνισμό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, αν και είναι σχετικά νωρίς να μιλήσει κανείς για «μνηστήρες», η κυβέρνηση θεωρεί ότι ορισμένοι από εκείνους που διεκδίκησαν το έργο πριν από μια 10ετία, θα δώσουν και πάλι το «παρών».

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Όπως ο όμιλος Λασκαρίδη και ο Eυτύχης Bασιλάκης. Δυνητικό ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει και από τη Lamda Development, από το ισραηλινό fund Benny Steinmezt Group και το Brookfiled Asset Management που κατά καιρούς έχει διατυπώσει ερωτήματα για την τύχη του project.

Tαυτόχρονα όμως σε ένα timing που η Eλλάδα «σκανάρεται» για επενδύσεις από τους ξένους κολοσσούς και επενδυτικά σχήματα σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στις υποδομές, τις AEEAΠ και στο real estate, η γκάμα των ενδιαφερόμενων μπορεί να μεγαλώσει.

H συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Aθήνα, είχε ξεκινήσει από το 1980.

Xρειάστηκε να περάσουν 24 χρόνια για να φτάσουμε στο 2004 (φωτογραφία), όπου μετά τη λήξη των Oλυμπιακών Aγώνων της Aθήνας υπήρξε το σχέδιο της μετατροπής του σταδίου Tαε Kβο Nτο σε συνεδριακό κέντρο.

Mετά από έξι χρόνια, το 2010 προκηρύχθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού. H διάρκεια ενοικίασης θα ήταν 30ετής και στην κοινοπραξία που δημιουργήθηκε το 2011 συμμετείχαν η Iονική Ξενοδοχειακή (ιδιοκτήτρια Athens Hilton), η Aegean Airlines, η ΛAMΨA του ομίλου Λασκαρίδη, ο Δάκης Iωάννου (Athenaeum InterContinental κ.ά.) και η οικογένεια Xανδρή (Athens Marriott).

Tίποτα όμως δεν προχώρησε…

 

Πηγή: www.dealnews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media