Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Costa Navarino: Σχέδια για νέα ξενοδοχεία και γήπεδα golf

«Η Μεσσηνία ανοίγει και κλείνει την τουριστική περίοδο της χώρας (Φεβρουάριος – Νοέμβριος)», αναφέρουν εκπρόσωποι της ΤΕΜΕΣ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Costa Navarino.

Φέτος το Costa Navarino ξεκίνησε τη σεζόν (21 – 24 Φεβρουαρίου) με ένα διεθνές τουρνουά γκολφ, το Messinia Pro-Am, το οποίο προσέλκυσε 27 κορυφαίους επαγγελματίες και 81 ερασιτέχνες γκολφέρ από συνολικά 14 χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα).

Στόχος της ΤΕΜΕΣ είναι μακροπρόθεσμα η Μεσσηνία να καταστεί ένας από τους πέντε κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα. Βραχυπρόθεσμα συνεχίζονται οι επενδύσεις σε επιπλέον ξενοδοχειακές μονάδες και γήπεδα γκολφ, με βάση τις διαφορετικές τοποθεσίες που θα αναπτυχθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων, δύο signature γηπέδων γκολφ, καθώς και βίλες προς πώληση.

«Σύμμαχος» στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας είναι ο αραβικός όμιλος Olayan, ένας από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος το 2014 εισήλθε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Costa Navarino, ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος, με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου (δηλαδή από 25% ο κάθε ένας).

Η μεγάλη επένδυση της ΤΕΜΕΣ έχει λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά «σπρώχνοντας» προς τα πάνω τη Μεσσηνία. Οι επιπτώσεις της επένδυσης του Costa Navarino στην τοπική οικονομία από την έναρξη της κατασκευής υπολογίζεται σε πάνω από 1.000.000.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στο Costa Navarino, δαπανώνται 1,65 ευρώ στην ευρύτερη περιοχή. Οι τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια επωφελούνται κατά 2.250.000 ευρώ ετησίως, λόγω των 75.000 γευμάτων που αγοράζονται στην ευρύτερη περιοχή από τους επισκέπτες του Costa Navarino (μέσο όρο 30 ευρώ ανά γεύμα / άτομο).

Πηγή: www.fortunegreece.com

Φωτογραφία: www.costanavarino.com

Διαβάστε σε παλαιότερη μας ανάρτηση αναλυτικά τα σχέδια για τις νέες επενδύσεις στο Costa Navarino

Costa Navarino: Οι μελλοντικές επενδύσεις