Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Costa Navarino: Νέες επενδύσεις με σκοπό τη 12μηνη λειτουργία

Η ΤΕΜΕΣ, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Costa Νavarino στη Μεσσηνία, μετατρέπει την περιοχή σε προορισμό golf, έχοντας ήδη δύο γήπεδα 18 οπών σε λειτουργία και ευελπιστώντας να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή άλλων δύο, με στόχο το 2020 να λειτουργούν τέσσερα μεγάλα γήπεδα γκολφ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τριπλασιασμό των παικτών, ανέφερε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, με αφορμή την απονομή των επάθλων στους νικητές του 13ου τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Μεσσηνία.

Στο δρόμο που  χάραξε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο ιδρυτής της Aegean, ο οποίος θεωρούσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει περισσότερο ποιοτικό τουρισμό μέσω του γκολφ, η ΤΕΜΕΣ έχει τώρα σε πλήρη εξέλιξη πλάνα για νέες μεγάλες επενδύσεις.

«Για τα δύο αυτά, νέα γήπεδα στο Navarino Hills έχουμε ήδη λάβει τις περιβαλλοντικές άδειες που μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε τα έργα υποδομής. Χρειαζόμαστε μία τελική ακόμη άδεια, την οποία ευελπιστούμε να λάβουμε εντός του επόμενου μήνα ξεκινώντας έτσι τα έργα σε πλήρη κλίμακα, με στόχο το 2020 να έχουμε τέσσερα γήπεδα γκολφ σε λειτουργία στην περιοχή μας. Όλη η περιοχή γνωρίζει τη θετική επίδραση που έχει το γκολφ στην οικονομία μας γιατί η Μεσσηνία είναι από τις πρώτες περιοχές που ανοίγουν την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα και από τις τελευταίες που την κλείνουν. Οι διεθνείς πτήσεις της Aegean από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ξεκινούν από το Φεβρουάριο και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το Δεκέμβριο. Οι άμεσες, καινούριες επενδύσεις, πέραν του γκολφ, με δύο νέα ξενοδοχεία και παραθεριστικές κατοικίες, έρχονται να ενισχύσουν το όραμα που έχουμε, ώστε να γίνει η Μεσσηνία ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς της Μεσογείου», ανέφερε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Οι νέες επενδύσεις ύψους 240 εκατ. ευρώ, έχουν ως στόχο να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το Costa Navarino, ενώ αναμένεται να δημιουργήσουν 900 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr

Χάρτης: www.costanavarino.com

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας