Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

 

Μια νέα άφιξη ενισχύει φέτος το καλοκαίρι, τη γαστρονομική εμπειρία στην Costa Navarino, καθώς το Funky Gourmet θα λειτουργήσει ως Pop-Up εστιατόριο, σε ένα μοναδικό χώρο με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου, από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένα εστιατόριο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών. To Navarino Bay, η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino, θα φιλοξενήσει το εστιατόριο στο νέο, υπόσκαφο golf club (φωτογραφίες).

Με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, οι επισκέπτες του Funky Gourmet θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής & μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου (φωτογραφία).

Η συνεργασία με την Costa Navarino αποτέλεσε το έναυσμα για τους δύο Σεφ να μελετήσουν τη μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα. Παραδοσιακές συνταγές της περιοχής σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας αναδεικνύονται με avant-garde τεχνικές, μεταμορφώνοντας ένα δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.

Το μενού στο Funky Gourmet ζωντανεύει μέσα από χρώματα, αρώματα και γεύσεις που συνθέτουν έναν απολαυστικό, διαδραστικό καμβά για όλες τις αισθήσεις και ανεβάζουν τη μεσσηνιακή κουζίνα σε νέα γαστρονομικά ύψη.

Οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, ανέφεραν σχετικά: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά».

 

Σχετικά με το Funky Gourmet
Το εστιατόριο Funky Gourmet ιδρύθηκε στον Κεραμεικό, στην Αθήνα, το 2008 από τη διευθύντρια του εστιατορίου, Αργυρώ Χιλιαδάκη και τους Chefs Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο.

Οι Chefs βασισμένοι στην εξαίρετη ελληνική πρώτη ύλη και την εποχικότητά της, εμπνέονται από την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά και αναδεικνύουν μέσα από τη μαγειρική και τις ιδέες τους, την Avant- garde ελληνική κουζίνα. Μια κουζίνα τόσο πρωτοποριακή και εκλεπτυσμένη όσο και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.

Το 2012 το Funky Gourmet βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin και στη συνέχεια, το 2014, ο οδηγός Michelin βράβευσε το εστιατόριο με δύο αστέρια. Έκτοτε φιγουράρει στους σημαντικότερους παγκόσμιους οδηγούς γαστρονομίας, ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων.

Από το 2020 το εστιατόριο μεταφέρεται από την περιοχή του Κεραμεικού στο εμβληματικό κτήριο του Hilton Αθηνών, στην καρδιά της πόλης.

Για το 2019, η ομάδα του Funky Gourmet ετοιμάζει για τους καλεσμένους της από όλο τον κόσμο δύο μοναδικά Pop Ups. Ένα καλοκαιρινό Pop Up, τον Ιούλιο – Αύγουστο, στη φαντασμαγορική Costa Navarino, στην Πελοπόννησο και ένα χειμερινό Pop Up, το Νοέμβριο, στο εμβληματικό εστιατόριο Ikarus στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

 

Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα – Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.

Κρατήσεις: Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.

Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.

Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220 ευρώ. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram