Δευτέρα 20 Μαϊου 2024

Convention Center Mikis Theodorakis μετονομάστηκε το συνεδριακό κέντρο του Creta Maris

To συνεδριακό κέντρο του Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, μετονομάστηκε από το Metaxa Hospitality Group (Creta Maris Beach Resort, TUI Magic Life Candia Maris, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa), σε «Convention Center Mikis Theodorakis», προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Κρήτης, με έκταση 6.000 τ.μ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«…Αφού ακόμα και τώρα που σας γράφω, η αίθουσα του Συνεδρίου εξακολουθεί να έχει μέσα μου μια παραμυθένια μορφή…», έγραφε σε επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης το 2006, λίγο μετά τη φιλοξενία του, σε αυτόν ακριβώς το συνεδριακό χώρο, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε τη θεωρία του για τη Συμπαντική Αρμονία, σε ένα Διεθνές, Διεπιστημονικό Συμπόσιο που συν-διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Metaxa Hospitality Group αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος σφράγισε τον ελληνικό πολιτισμό στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και έκανε τα χέρια του φτερά για να ταξιδέψει την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ένας εκ των συν-διοργανωτών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και επιμελητής έκδοσης του συλλογικού τόμου με τίτλο «Συμπαντική Αρμονία, Μουσική και Επιστήμη. Στον Μίκη Θεοδωράκη», που εκδόθηκε το 2007 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και αποτέλεσε το αναμνηστικό δώρο προς όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μοναδική μουσική εμπειρία, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη, της πλέον διακεκριμένης και αναγνωρίσιμης γυναικείας φωνής του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Σενετάκης Μάξιμος και Ηγουμενίδης Νικόλαος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κώτσογλου Κυριάκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μηλάκη Γωγώ και οι Δήμαρχοι Χερσονήσου, Σέγκος Γιάννης, Λασιθίου, Στεφανάκης Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Σισαμάκης Γιώργος καθώς και ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Κοντάκης Γεώργιος.

Η Μαρία Φαραντούρη, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι και εγώ στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου το Metaxa Hospitality Group και ο κ. Ανδρέας Μεταξάς πήραν την πρωτοβουλία να δώσουν το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τους Κρήτες και για όλους. Τουρισμός και Πολιτισμός είναι αλληλένδετα κομμάτια και είναι σαφές ότι ο κ. Μεταξάς αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group Ανδρέας Μεταξάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά μετονομάσαμε σήμερα το Συνεδριακό Κέντρο του Metaxa Hospitality Group, το μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Κρήτης σε «Convention Center Mikis Theodorakis», προς τιμήν του μεγάλου αυτού Έλληνα. Ο Μίκης άπλωσε την Ελλάδα μέχρι τα πέρατα της γης και ταυτόχρονα αγωνίστηκε με πάθος για την ελευθερία, την ειρήνη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το παράδειγμα του εμπνέει όλους εμάς στο MHG στις καθημερινές προσπάθειές μας, να προβάλλουμε το «brand» Ελλάδα και να προωθήσουμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης, τουριστικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους και μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες των προορισμών στους οποίους δραστηριοποιούμαστε».