Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

CLIA: Eπιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια επιβατών και πληρωμάτων μόνο με αρνητικό τεστ

 

Oι εταιρείες – μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), που εκπροσωπούν το 95% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας στην κρουαζιέρα, συμφώνησαν να πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού στο σύνολο (100%) των επιβατών και των πληρωμάτων όλων των κρουαζιερόπλοιων με χωρητικότητα 250 ατόμων και άνω, καθιστώντας το αρνητικό τεστ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίβαση στο πλοίο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, τα πληρώματα θα πραγματοποιούν επιπρόσθετους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου αρνητικού τεστ πριν φύγουν από τα σπίτια τους, πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, μετά την ολοκλήρωση κατ’ ελάχιστον επταήμερης καραντίνας και επανάληψη τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.

Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη του είδους για την ταξιδιωτική βιομηχανία και αποτελεί παράδειγμα πώς ο κλάδος της κρουαζιέρας οδηγεί τις εξελίξεις.

 

 

Καθώς οι κρουαζιέρες επανεκκινούν σταδιακά σε όλο τον κόσμο, ο κλάδος είναι ο πρώτος από τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα που δεσμεύεται στον έλεγχο του 100% των επιβατών και των πληρωμάτων του.

Η απόφαση αυτή ήρθε σε συνέχεια της μακράς και επίπονης προσπάθειας που έκαναν οι εταιρείες κρουαζιέρας τους προηγούμενους μήνες, σε συνεργασία με ειδικούς και υγειονομικές αρχές παγκοσμίως, να αναπτύξουν εκ νέου πρωτόκολλα δημόσιας υγείας.

Η Μαρία Δεληγιάννη (φωτογραφία), Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, δήλωσε σχετικά:

«Η CLIA αντιμετωπίζει τα τεστ ως ένα σημαντικό βήμα μιας πολυεπίπεδης προσέγγισης η οποία επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση του κλάδου να προστατεύσει την υγεία των επιβατών, των πληρωμάτων και των κοινοτήτων που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η σταδιακή, με σταθερό ρυθμό επανεκκίνηση της κρουαζιέρας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του κλάδου, των κυβερνήσεων, των λιμανιών και προορισμών, υπό την καθοδήγηση ιατρικών εμπειρογνωμόνων. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός για τη βιομηχανία μας και δεσμευόμαστε για μια υπεύθυνη επανέναρξη των δραστηριοτήτων μας.

Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, αυτή η κοινότητα έχει έρθει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά μέσα από την κοινό μας ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα και την αναζήτηση βέλτιστων λύσεων. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή την κρίση θα βγούμε ισχυρότεροι, όλοι μαζί».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media