Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Cape Tholos: Νέο 5άστερο συγκρότημα του Metaxa Hospitality Group στο νομό Λασιθίου

Πριν από λίγες ημέρες από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δημοσιοποιήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για το επενδυτικό σχέδιο «CAPE THOLOS», της «Ανώνυμος Εταιρεία Τουριστικών Επιχειρήσεων – Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.» (όμιλος ξενοδοχείων Μεταξά – Metaxa Hospitality Group), στην Κρήτη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η νέα μεγάλη επένδυση του Metaxa Hospitality Group θα υλοποιηθεί σε έκταση 1.224 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Καβουσίου, του Δήμου Ιεράπετρας, στη θέση Χυλόφτες – Σχοινιάς – Θόλος Καβουσίου, στο νομό Λασιθίου, σε απόσταση 29 χλμ. από τον Αγ. Νικόλαο και 19 χλμ. από την Ιεράπετρα.

Η επένδυση προβλέπει την κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος που θα έχει συνολική δυναμικότητα 1.044 κλινών και μία τουριστική λιμενική εγκατάσταση (μαρίνα).

Συγκεκριμένα το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα θα αποτελείται από: 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα με 189 δωμάτια και σουίτες (510 κλίνες), δύο εστιατόρια, spa 1.500 τ.μ. (που θα περιλαμβάνει sauna, χαμάμ, αίθουσες massage, φυσιοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς καθώς και εσωτερική πισίνα), συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο, τέσσερις πισίνες (μία αβαθής για μωρά περίπου 30 τ.μ., μία παιδική πισίνα με παιχνίδια επιφάνειας περίπου 300 τ.μ. και δύο πισίνες ενηλίκων επιφάνειας περίπου 200 τ.μ. η πρώτη και 380 τ.μ. η δεύτερη), 136 κατοικίες (20 διαμερίσματα και 116 βίλες) διαφόρων μεγεθών, ελικοδρόμιο και μαρίνα με δυναμικότητα 33 σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις (δύο γήπεδα και ένα γήπεδο basket/volley) κ.ά.

Τα δωμάτια και οι σουίτες θα κατασκευαστούν με τη μορφή οικίσκων (bungalows).

Επιπλέον, στα 189 δωμάτια και σουίτες, περιλαμβάνονται και πέντε δωμάτια Αμεα, τα οποία όμως για λειτουργικούς λόγους θα βρίσκονται στο κεντρικό κτήριο (lobby, αίθουσα πρωινού, συνεδριακό κέντρο κ.ά.).

Προβλέπονται τρεις τύποι διαμερισμάτων εμβαδού 85, 100 και 120 τ.μ. αντίστοιχα.

Οι κατοικίες θα είναι όλες ανεξάρτητα κτήρια (βίλες). Προβλέπονται οκτώ τύποι εμβαδού 120, 160, 200, 250, 340, 370, 420 και 520 τ.μ. αντίστοιχα.

Τα μικρότερα (των 120 και 160 τ.μ.) θα είναι ισόγεια, ενώ τα μεγαλύτερα θα έχουν και όροφο.

Το συγκρότημα θα λειτουργήσει με τη συνεργασία διεθνώς επώνυμου διαχειριστή (διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων).

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 126 εκατ. ευρώ.

Τα αρχικά σχέδια του Metaxa Hospitality Group προέβλεπαν τη δημιουργία:

1. Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό με περίπου 74 κατοικίες,

2. Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα κατηγορίας 5 αστέρων με 134 κατοικίες και 160 δωμάτια, δυναμικότητας αθροιστικά 726 κλινών,

3. Ένα 5άστερο ξενοδοχείο 370 κλινών,

4. Δεύτερο 5άστερο ξενοδοχείο 150 κλινών,

5. Ελικοδρόμιο

6. Καταφύγιο 33 τουριστικών σκαφών

7. Τεχνητή παραλία με εγκαταστάσεις αναψυχής.

Αργότερα όμως ο σχεδιασμός της επένδυσης προσαρμόσθηκε με αρμονικό τρόπο στα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος και ο επενδυτικός φορέας αποφάσισε να προσαρμόσει τα σχέδια μειώνοντας τη δόμηση.

Έτσι, το Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό, το Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και τα δύο ξενοδοχεία συγχωνεύτηκαν σε ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, το ελικοδρόμιο και το καταφύγιο τουριστικών σκαφών παρέμειναν ως είχαν και η τεχνητή παραλία ακυρώθηκε.

Η συνολική δόμηση περιορίστηκε από 68.850 τ.μ. σε 47.000 τ.μ. και η δυναμικότητα από 1.246 κλίνες σε 1.044 κλίνες.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media