Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort: Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα 22 – 24 Οκτωβρίου 2018

Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας θα φιλοξενήσει το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2018 θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων με τρεις μοναδικές «γευστικές εμπειρίες» που υπόσχονται να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις.

Μέσω της συμμετοχής του στη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, ηγέτης στο χώρο των επιχειρήσεων και του τουρισμού στην Ελλάδα, επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να βιώσει την εμπειρία μιας γαστρονομικής καινοτομίας, που συνδυάζει γεύσεις Βορρά και Νότου και να γνωρίσει μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων Chefs τη γαστρονομική κουλτούρα των δύο χωρών.

Η Grecotel φημίζεται για την εξαιρετική της υψηλή γαστρονομία με τοπικό άρωμα, αφού μέσα από τα προϊόντα AgrecoFarms, της βιολογικής της φάρμας στο Ρέθυμνο, συνδέει αρμονικά τις απολύτως ελληνικές γεύσεις τοπικών προϊόντων με τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης κουζίνας, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους πρέσβεις της μεσογειακής διατροφής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, που πρώτος οραματίστηκε τη διασύνδεση των τοπικών αγαθών με την ξενοδοχία για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα μας, είναι από το 1998 επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα -τίτλο που διατηρεί έως σήμερα- ως επιστέγασμα της προσφοράς του στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

Cape Sounio | Πρόγραμμα δράσεων στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας

Δείπνο με ρωσικές γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας

23 & 24 Οκτωβρίου 2018, 19.00 – 22.00

Δείπνο με πιάτα που έχουν άρωμα Ρωσίας. Το δείπνο κοστίζει 45 ευρώ την πρώτη ημέρα και 38 ευρώ τη δεύτερη, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.

* Συμμετοχή κατόπιν αίτησης.

 

Culinary summit «Ρωσία – Αθήνα»

24 Οκτωβρίου 2018, 15.00 – 17.00

Συνέδριο Culinary summit «Ρωσία – Αθήνα» στο οποίο δύο γνωστοί Chef, ο Σάκης Τζανέτος, Executive Chef Cape Sounio από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από τη Ρωσία, θα φορέσουν τις ποδιές τους και σε ένδειξη της ελληνορωσικής φιλίας θα μαγειρέψουν για το κοινό από ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου.

Η όλη διαδικασία θα είναι διαδραστική με τον κεντρικό παρουσιαστή να τους ρωτά για το πιάτο της χώρας τους, τις τάσεις και τις γαστρονομικές καινοτομίες της κουζίνας τους, καθώς και τις εμπειρίες τους. Μια 5μελής επιτροπή από δύο Ρώσους και δύο Έλληνες ειδικούς στη γαστρονομία και έναν εθελοντή από το κοινό θα δοκιμάσουν τα πιάτα αποτιμώντας τα. Ολοκληρώνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές.

* Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.

 

Κρατήσεις μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018

Στοιχεία επικοινωνίας για κρατήσεις: Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort: κα Μαραγκάκη τηλ. 22920-69700.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας