Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Cactus Mare: Άσκηση ετοιμότητας για διαχείριση πιθανού κρούσματος Covid-19

Χθες το απόγευμα (Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:00 μ.μ.), παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υγεινομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη, του Καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συντονιστή Λειτουργίας των επιτροπών, Γκίκα Αχιλλέα και της Συντονίστριας λειτουργίας νοσηλευτών Επιτροπών Νοσοκομειακών λοιμώξεων, κας Αστρινάκη πραγματοποιήθηκε στο Cactus Mare, ιδιοκτησίας του Νίκου Χαλκιαδάκη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για διαχείριση ύποπτου κρούσματος Covid-19.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση από τους επιστήμονες του χώρου της υγείας, της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και της εγρήγορσης της ομάδας δράσης να ανταποκριθεί και να ακολουθήσει πιστά το σχέδιο το οποίο έχει καταρτιστεί, για αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την ύπαρξη επισκέπτη με ύποπτη συμπτωματολογία, ο οποίος κάνει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του επισκέπτη με την υποδοχή, αναφέρει τα συμπτώματα και ακολουθείτε πιστά όλο το σχέδιο δράσης για το οποίο έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό του Cactus Mare με την παρουσία συνεργαζόμενου ιατρού για λήψη επιχρίσματος προκειμένου να γίνει εξέταση μοριακού ελέγχου.

Στη συνέχεια ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με βάση τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαδικασίες όπως η υπηρεσία σίτισης του πελάτη στο δωμάτιο του, καθώς και ο καθαρισμός του δωματίου του με όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Καθώς η κατάσταση του επισκέπτη δεν θεωρείται από τον ιατρό επιβαρυμένη παραμένει στο δωμάτιό του μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του τεστ.

Ο ασθενής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνεται ως ασθενής με Covid – 19 και ακολουθείτε η διαδικασία διακομιδής του σε ξενοδοχείο φιλοξενίας ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Covid – 19.

Το Cactus Mare ξεκίνησε τη λειτουργία του για τη φετινή σαιζόν 2020 στις 1 Αυγούστου, μια λειτουργία απόλυτα συνυφασμένη με όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς στόχος της διοίκησης αποτελεί η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών του.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post