Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΞΕΕ: Το πρόγραμμα Boutique Hotel συμμετείχε στην XENIA

Με κύριο μήνυμα «Love to host you», το Πρόγραμμα BOUTIQUE HOTEL συμμετείχε στην έκθεση XENIA 2023, προσκαλώντας όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της φιλοξενίας και πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στην κοινότητα των Boutique Hotels που πλέον αριθμεί πάνω από 180 μέλη.

Υπό το πρίσμα αυτό, η εμβληματική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) παρουσιάστηκε σε ένα καλαίσθητο stand που συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών, όπου προβλήθηκε η ανανεωμένη επικοινωνιακή ταυτότητα και το πλήθος προνομίων που προσφέρονται στα μέλη του προγράμματος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τις θετικές εντυπώσεις κέρδισαν οι «Διάλογοι», η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης με κύριο θέμα:

«Το Boutique Hotel συζητά για την αυθεντικότητα  – Η αξία του τόπου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, στη διατροφή, τη γαστρονομική παράδοση και τη βιωματική εμπειρία φιλοξενίας», όπου φιλοξενούμενοι ομιλητές, διακεκριμένοι επαγγελματίες, καθηγητές και επιχειρηματίες από τον τουριστικό τομέα και τον ξενοδοχειακό κλάδο μετέφεραν τις εμπειρίες τους μέσα από διαδραστικούς διαλόγους και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ειδικότερα, ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Τόμπρας, ιδρυτής της εταιρείας Top Mentor Consultants, ο καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Γιώργος Μπόσκου, η Άννα Μαρία Μπαρού, bespoke breakfast consultant και food stylist, μαζί με τους ιδιοκτήτες των Boutique Hotels Φιλάρετο Ψημμένο, Amanita guesthouse – Πήλιο, Μαρία Κλαδάκη, Orloff Boutique Hotel – Ύδρα και Στέλιο Μάντζαρη, Varos Village – Λήμνος, προσέδωσαν την τεχνογνωσία τους και καλές πρακτικές, στη «boutique» εμπειρία διαμονής, προκειμένου να συνδεθεί με την ταυτότητα του προορισμού, τις αυθεντικές εμπειρίες και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Επιπλέον, το stand επισκέφθηκαν σπουδαστές στον τουρισμό και τη φιλοξενία από Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πειραιά, των Αχαρνών και του Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε η Χριστίνα Τετράδη αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, η Αιμιλία Βλάμη προσδιόρισε το πλαίσιο του προγράμματος Boutique Hotel, η Μαρία Τζάννου παρουσίασε τη νέα του ταυτότητα και η Κατερίνα Σαριδάκη ανέδειξε τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογικών εταιρειών με δραστηριοποίηση στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Επισημαίνεται ότι το stand επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της HOTREC Αλέξανδρος Βασιλικός καθώς και μέλη του προεδρείου του Ξ.Ε.Ε.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε τα εξής:

«Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος συμβάλλει δυναμικά στην εθνική προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης και με το πρόγραμμα Boutique Hotel επιχειρείται η ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής φιλοξενίας. Με σημαντική αύξηση των Μελών του το πρόγραμμα περνά δυναμικά σε μία νέα φάση εξωστρέφειας με ανανεωμένη ταυτότητα και σήμα».

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.boutique-hotel.gr