Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Μπόρις Μουζενίδης: Πέρσι ανοιχτήκαμε πολύ, φέτος προχωράμε πιο μετρημένα

Ο Μπόρις Μουζενίδης, ο ομογενής επιχειρηματίας που από μηχανικός αυτοκινήτων εξελίχθηκε σε έναν από από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς, μίλησε στο portal voria.gr, για την πορεία του ομίλου «Μουζενίδη» το 2019, για την Ellinair και τον ελληνικό τουρισμό.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μουζενίδη

1. «Το 2019 ο τζίρος μας θα αυξηθεί κατά 5% έναντι των 230.000.000 ευρώ της περασμένης χρονιάς. Ευελπιστούμε να φέρουμε 300.000 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Από αυτούς το 40% θα έρθει από τη Ρωσία και οι υπόλοιποι από τα Βαλκάνια και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Πολωνία και η Τσεχία».

2. «Για μας κλειδί είναι η Ellinair, η αεροπορική εταιρία που ιδρύσαμε το 2013 και ήδη εδραιώνεται, αφού πέρασε στην κερδοφορία. Σήμερα έχουμε τέσσερα δικά μας αεροπλάνα και για το καλοκαίρι νοικιάζουμε άλλα τρία. Θα παραγγείλουμε άλλο ένα, το οποίο θα έχουμε το 2020 και αν η φετινή χρονιά πάει καλά το φθινόπωρο θα παραγγείλουμε και το 6ο, ώστε να το έχουμε το 2021».

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

3. «Για μένα είναι δύναμη ότι μαθαίνω από τα λάθη μου, τα οποία φυσικά πληρώνω. Για παράδειγμα πέρσι ανοιχτήκαμε πολύ, επειδή πιστέψαμε ότι η χρονιά θα είναι εξαιρετική. Διαψευστήκαμε, δεν ήταν. Φέτος, λοιπόν, είμαστε μαζεμένοι, δηλαδή προχωράμε πιο μετρημένα, πιο σίγουρα».

4. «Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε περισσότερα ξενοδοχεία. Εάν τα 30.000.000 επισκεπτών που έχει τα τελευταία χρόνια η χώρα, γίνουν 50.000.000 ή 60.000.000 θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και τελικά θα φτάσουμε στην ποιότητα που θέλουμε. Διότι σήμερα -κακά τα ψέματα- στην ελληνική τουριστική αγορά υπάρχουν μονοπώλια και ολιγοπώλια. Και ο ανταγωνισμός, όπου υπάρχει, είναι χαμηλής έντασης».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μουζενίδη στο voria.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram