Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Το Booking.com «επεκτείνεται» σε κρατήσεις πτήσεων, εστιατορίων και ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Το Booking.com διαθέτει πλέον «καρτέλες» για πτήσεις από την KAYAK, ενοικιάσεις αυτοκινήτων από το Rentalcars.com και κρατήσεις εστιατορίων από το OpenTable, όλες εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο Priceline, του οποίου θυγατρική είναι και η ίδια η booking.com.

Οι νέες «καρτέλες» στην αρχική σελίδα του Booking.com ενδέχεται να μην είναι ορατές σε όλους τους χρήστες, καθώς πρόκειται για μια δοκιμή, ώστε να διαπιστωθεί τι απήχηση έχει, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου Priceline.

Η προώθηση του Booking.com, ώστε να γίνει πιο ολοκληρωμένο όσον αφορά στις υπηρεσίες που προσφέρονται στην πλατφόρμα του, πραγματοποιείται σε ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή και αποτελεί ένδειξη ότι οι online travel agents (ΟΤΑs) πρέπει να “συλλάβουν” όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από το ταξίδι για να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους στον online ταξιδιωτικό τομέα.

Οι χρήστες που κάνουν κλικ στη νέα «καρτέλα» των αεροπορικών πτήσεων της Booking.com από υπολογιστή, μεταφέρονται σε μια σελίδα πτήσεων με την ονομασία Booking.Kayak.com. Η αντίστοιχη δοκιμή δεν είναι δυνατή από κινητό τηλέφωνο.

Η σελίδα αναζήτησης πτήσεων, η οποία τροφοδοτείται από την KΑΥΑΚ, διαθέτει πτήσεις διάφορων αεροπορικών εταιρειών. Εάν οι χρήστες κάνουν κλικ σε μια πτήση, μπορούν να πλοηγηθούν στις επιλογές τους και έπειτα να κατευθυνθούν στην ιστοσελίδα της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας για κράτηση.

Η προσφορά πτήσεων μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για την Booking.com δεδομένου ότι πολλοί ξεκινούν τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους με την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου πριν από την έρευνα για ξενοδοχείο.

Τέλος, όταν οι χρήστες επιλέγουν την «καρτέλα» των εστιατορίων στην κορυφή της αρχικής σελίδας του Booking.com στον υπολογιστή τους, ανακατευθύνονται αυτόματα στο OpenTable, όπου μπορούν να ψάξουν για εστιατόρια και να κάνουν κρατήσεις. Το ίδιο και η επιλογή των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, ανακατευθύνει τους χρήστες στο site του RentalCars.com.

Πηγή: www.airnews.gr

Post Tags
Share Post